3D nyomtatót minden suliba!​

Kis csapatunk nagy fába vágta a fejszéjét: elhatároztuk, hogy egy régiófejlesztési program keretén belül háromdimenziós nyomtatóparkkal szereljük fel iskoláinkat.

Miről is szól pontosan ez a program?

A régió iskoláinak kínálunk fejlődési lehetőséget. A külföldi országokat járva azt tapasztaltuk, hogy szinte minden oktatási intézmény kihasználja a 3D nyomtatás adta lehetőségeket. Mivel meggyőződésünk, hogy a mi gyermekeink semmivel sem képesek kevesebbre, mint más ország csemetéi, ezért továbbgondoltuk az alapötletet és megalkottuk Szlovákia első 3D nyomtatás köré épülő iskolai programját.

Egy egész iskolaévet felölelő tervet dolgoztunk ki. A csatlakozó általános iskolákban, amennyiben a járványhelyzet is engedi, szeptemberben fogja kezdetét venni a szakkör, melyhez a felső tagozatos diákoknak lesz lehetősége csatlakozni. Minden iskolában egy-egy ilyen kör indul. Heti rendszerességgel ellátogatunk a gyerekekhez, és két órányi délutáni foglalkozás keretén belül ismertetjük meg őket a 3D nyomtatással. Az alapokkal indítunk. Az élményalapú oktatás elveit követjük, így már a legelső óra is tele lesz meglepetéssel. Két, összeszerelésre váró nyomtatóval érkezünk majd meg az iskolákba. Az általunk már előkészített alkatrészekből, a diákok bevonásával összeszereljük az első két nyomtatónkat, amelyekkel aztán tovább folytathatjuk a munkát. E két 3D nyomtatóval iskolánként további nyolc teljes értékű, működőképes 3D nyomtatót nyomtatunk, majd szerelünk össze. A tanév végére így összesen tíz gépünk lesz (iskolánként), ami már egy szép kis nyomtatóparknak felel meg. Ezeket természetesen mind az adott iskoláknak ajándékozzuk.

Miután a 3D nyomtató működési elvét feltártuk, megtanítjuk a gyerekeket egy alapszintű modellezőprogramban dolgozni. Ennek eredményeképp saját maguk által kitalált, megtervezett és kinyomtatott tárgyakat vihetnek haza. A program használata egyszerű, mégis megannyi elképzelésünk megvalósítására alkalmas.

Mire jó ez a program?

Az élmények mellett számtalan területen fejlődik általa a gyermek. A szakkörön egyebek mellett gondolkodásra ösztönözzük a fiatalokat, fejlesztjük a fantáziájukat, a motorikus készségüket, növeljük az informatikai és technikai tudásukat.

Mire használhatók fel a 3D nyomtatók?

Határ a csillagos ég! Bár maga a szakkör a felső tagozatos diákoknak szól, a nyomtató az alsó tagozatos kisdiákok oktatásában is a pedagógusok segítségére lehet. Számok, betűk, geometriai alakzatok, térképek, csontvázak – ezek mind könnyedén kinyomtathatók és alkalmazhatók egy-egy tanórán. Az oktatáson túl praktikus dolgokra is kihasználhatjuk a szerkezetet. Nyomtathatunk például névre szóló vállfát a gyerekeknek, vagy törölközőtartót az osztályba. Minden csakis az adott pedagógus képzelőerejétől függ, éppen ezért, minden érdeklődő tanárt örömmel látunk a szakkörökön. Hiszen miután a szakkör véget ért, rajtuk a sor, hogy kihasználják iskolájuk 3D nyomtatóparkját.

Mi lesz a sok felhalmozott műanyaggal?

Aggodalomra semmi ok! Teljesen környezetbarát anyagokkal dolgozunk, melyek a természetbe kerülve lebomlanak. Így nem kell tartanunk az eszköz ökológiai lábnyomától.

Mennyi az annyi?

A Learn it polgári társulás nem nyereségorientált csapat. Célunk, hogy a szülőket és az iskolákat teljes mértékben tehermentesítsük. Éppen ezért projektünkhöz kizárólag támogatókat keresünk. Első körben az általános iskolákat fenntartó települések vezetőit kerestük meg az ötletünkkel. Nagy örömünkre szolgál, hogy a megkeresettek közül szinte mindenkiben partnerre leltünk. A lista reményeink szerint tovább bővül majd, hiszen minden érdeklődőt nagy szeretettel látunk!

Minden támogatás sokan jelent számunkra, ezért a következő termékekkel szeretnénk kedveskedni a támogatásért cserében. A támogatóknak lehetősége van választani támogatásonkért 3 darabot a következő termékekből. 

Ezek mindig váltakozni fognak, ezért is érdemes lesz figyelni az oldalunkat.

Ékszer(- és más) tároló

Felfúrható elosztó-tartó

Akasztó

Elemtároló

Kreatív játék /rajzeszköz

Zacskó záró csipesz

"Támogatni szeretném a programot"

Először is, köszönjük!

A támogatás összege 10€, melyet többféle módon át tudja utalni.

1) A következő weboldalra kattintva https://payme.sk/?V=1&IBAN=SK5409000000005178664034&CC=EUR&CN=LearnIT+Academy+o.z.&AM=10.00

2) A következő QR kód bescannelésével:

qr kód
3) Klasszikus utalással a következő számlaszámra:
LearnIT Academy o.z.
SK54 0900 0000 0051 7866 4034
GIBASKBX

Az üzenetbe ne felejtse el beírni a nevét, emailcímét, vagy telefonszámát, és a három ajándék termék számát. KÖSZÖNJÜK!

Alžbetínske námestie 1
Dunajská Streda
929 01

0905 249 244

info@learnit.sk

Alžbetínske námestie 1
Dunajská Streda
929 01

0905 249 244

info@learnit.sk

2020, LearnIT Academy o.z.
Web: BEST360.sk
Scroll Up
sk_SKSlovenčina